Reglementen, bepalingen en verdeelsleutel

Wil je je selecteren voor de Hippiade 2020? Lees de reglementen en bepalingen dan goed door. Alle voorwaarden voor deelname aan de kampioenschappen zijn terug te vinden in het kampioenschapsreglement. Deze voorwaarden worden jaarlijks gesteld door het bestuur van de KNHS en zijn aanvullingen of afwijkingen op de reglementaire wedstrijdbepalingen.

In de verdeelsleutel kun je terugvinden hoeveel combinaties per regio worden geselecteerd voor de indoorkampioenschappen. Dit aantal wordt per klasse berekend op basis van het aantal actief startende combinaties in de regio ten opzichte van het aantal actief startende combinaties in heel Nederland. Hoe meer actief startende combinaties in jouw regio, hoe meer combinaties er door mogen naar de kampioenschappen.

Let op! Ten opzichte van het reglement van 2019 zijn in 2020 drie wijzigingen doorgevoerd. Hieronder de drie wijzigingen;

  • Bij de discipline dressuur is het vanaf 1 april 2020 niet meer toegestaan tijdens Regio- en/of KNHS-kampioenschappen voor paarden deel te nemen in zowel de klasse L2 als de klasse ZZ-Licht.
  • Voor de verenigingskampioenschappen geldt dat een ruiter maar voor één team mag uitkomen tijdens het verenigingskampioenschap
  • Voor het springen geldt vanaf 1 april 2020 dat combinaties die zijn gestart in het springen in de jonge paarden rubrieken en/of in de internationale rubriek pony/ paard 1.05m mogen deelnemen in het 1.00m kampioenschap, combinaties die zijn gestart in het 1.15m mogen deelnemen in het 1.10m kampioenschap en combinaties die zijn gestart in het 1.25m mogen deelnemen in het 1.20m kampioenschap.