Hippiade Voltige

 

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus vindt de hippiade voltige plaats op het Nationaal Hippisch centrum in Ermelo.

De selectievoorwaarden voor deelname aan de hippiade voltige zijn gelijk aan de voorwaarden van 2018. De voltigeurs met de gemiddelde hoogste score in hun klasse, die voldoen aan de bepalingen van het kampioenschapsreglement, krijgen een startplaats voor de hippiade voltige.

De gemiddelde hoogste scores staan opgenomen in het bestand met de voltigestanden, en vind je gedurende het seizoen op de knhs.nl

Selectievoorwaarden

Alle resultaten behaald op door de KNHS goedgekeurde, nationale voltigewedstrijden die worden gehouden in Nederland, in de periode van 1 september 2018 tot 1 augustus 2019 tellen mee.

Een solo voltigeurs moet minimaal deel genomen hebben aan drie wedstrijden om in aanmerking te komen voor afvaardiging. Over de drie beste resultaten wordt de gemiddelde score berekent. Een team/ Pas-de-Deux moet minimaal deel genomen hebben aan twee wedstrijden om in aanmerking te komen voor afvaardiging. Over de twee beste resultaten wordt de gemiddelde score berekent. Deelnemers met de gemiddelde hoogste score in hun klasse, behaald gedurende de selectieperiode, komen in aanmerking voor afvaardiging.

Het aantal per rubriek af te vaardigen deelnemers wordt jaarlijks door de KNHS vastgesteld. Het aantal deelnemers dat per rubriek mag starten wordt met behulp van een verdeelsleutel door de KNHS bepaald. Voor het vaststellen van het aantal combinaties wordt 1 mei 2019 als peildatum gehanteerd. De verdeelsleutel vind je hier. 

Inschrijven
Op 1 augustus 2019 wordt de afvaardigingslijst definitief vastgesteld. Na bekend making van de definitieve afvaardigingslijst moeten de betreffende deelnemers zich zelf inschrijven voor het kampioenschap volgens de procedure die door de KNHS wordt kenbaar gemaakt op de website.

Wil je deelnemen aan de hippiade voltige? Lees het kampioenschapsreglement goed door. 

Globale programma Hippiade Voltige

Vrijdag 23 augustus: PDD klassen en B teams
Zaterdag 24 augustus: overige team klassen en de solisten