Brabantse Kampioenschappen Dressuur Paarden 2020

Brabantse Kampioenschappen Indoor 2020 Dressuur Paarden

Para dressuur
De indoor Brabantse Kampioenschappen gingen op vrijdag 17 januari van start met de Para dressuur. Deze rubriek werd verreden in handicap voor Grade I, II en III en  daarnaast was er een rubriek voor Grade IV en V samen. Vervolgens hadden de ruiters en amazones de mogelijkheid om een Teamtest en een Individuele test te rijden. Het Brabants Kampioenschap werd berekend over de hoogste score van één van de proeven van uitsluitend de Brabantse deelnemers. Met een overweldigende score van 77,7% ging het goud naar Nicole Den Dulk met haar paard Wallace N.O.P. (v. Future). De zilveren medaille werd omgehangen bij Herman Kroon met zijn Valore (v. Jetset-d) en de bronzen medaille ging naar Keshia van Hezewijk die haar paard Vivaldi Thosha (v. Krack C) had gezadeld.  


Prijswinnaars Para Dressuur

Klasse M1
Het Brabants Kampioenschap Dressuur Paarden in de klasse M1 werd verreden in 2 ringen met 16 deelnemers waarvan de 4 hoogst geplaatste cominaties van elke ring de 2e proef mochten rijden. De kopgroep van deze rubriek was zeer aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk ging Laila Smits met haar paard Improver Vdt met de kampioenstitel aan de haal, op de voet gevold door de nummer 2 Joyce van Opbergen met haar merrie Jenna-Verina en de bronzen medaille werd bij Lars Op ‘t Hoog met zijn paard Jameimy V omgehangen.


Podium Klasse M1

Klasse M2
Neelke van Kollenburg wist zowel de eerste als de tweede proef in deze klasse overtuigend te winnen en daarom mag zij zich Brabants Kampioen Indoor 2020 noemen! Zij had de merrie Jeresa (Ferdeaux) gezadeld! De zilveren medaille ging naar de enige heer in dit gezelschap, Toby Horsting met Indyra van de Kerkhoeve die eerder op de dag al tot winnaar van zijn ring werd uitgeroepen. Een mooie derde plaats werd behaald door Hilde Smits met Geneva.  

Klasse Z1
Twee overtuigend gewonnen proeven maakten Femke de Laat met haar prachtige Resims Invito tot een heuse Brabants Kampioen! Zij reed twee nette foutloze proeven. Isa Verhoeven wist met haar lichtvoetige Escarigo de zilveren medaille te behalen en Joyce van Opbergen met haar zwarte merrie Ibiza mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Deze dames gaan de strijd weer met elkaar aan in Ermelo, waarvoor ook Isabelle Vroomans een startbewijs heeft verkregen door als vierde te eindigen.

Klasse Z2
Het was Thalia Rockx die met haar imponerende Giovanni de la Fazenda het goud omgehangen kreeg in de klasse Z2. Zij stond zowel in de eerste proef als in de Kür op Muziek unaniem op de eerste plaats. Femke de Laat pakte het zilver met haar prachtige goedgekeurde hengst Intro K en het brons ging naar Micky Schelstraete die mooi opgeklommen was in het klassement door een foutloze Kür op Muziek te rijden met haar mooie Grand Charmeur en hiermee een score van bijna 75% wist te behalen.

Klasse ZZ-Licht
Het was een spannende strijd in dit koningsnummer dressuur bij de paarden, de klasse ZZ-Licht. In de Kür op Muziek werden sommige paarden wat té enthousiast wat o.a. Ilse van Cranenbroek van de koppositie naar de 4e plaats in het eindklassement deed dalen. Evi van Rooij wist met haar grote imponerende vosmerrie Edea (v. Johnson) 2 stabiele proeven neer te zetten en het hoofd koel te houden, wat haar de titel Brabants Kampioen opleverde! Nienke Monden-Otjens wist met haar donkere Fjèro (v. Oscar) het zilver te behalen door de Kür op Muziek te winnen nadat ze een 5e plaats behaalde in de eerste proef en als laatste mocht Miranda Rongen op het erepodium klimmen om de bronzen medaille in ontvangst te nemen. Zij had Impuls W gezadeld, een afstammeling van de hengst Wynton.

Klasse B
Brabants Kampioen Tessa de Groot met Kalimero (v. Elcapone) won met een score van bijna 72% de overkampingsproef in de klasse B. ’s Morgens reden zij ook al een mooie gecontroleerde en foutloze proef wat hen de tweede plaats achter Lindsay de Jonge met Kenzo Star (v. Governor STR) opleverde. De dames hadden van plaats gewisseld in de 2e proef die dan ook doorslaggevend is, waardoor Lindsay de zilveren medaille wist te bemachtigen. Als derde mocht Rowie Manders op het erepodium plaatsnemen, die met haar paard J-Dorado (v. Desperado) twee keer als derde eindigde wat ook zo bleef in de einduitslag!

Klasse L1
Hoe wil je je debuut bij de paarden het liefst maken? Als Brabants Kampioen zal Nicole Kimenai gedacht hebben! Zij won samen met haar 5-jarige prachtige paard Kingstar met een score van ruim 72% de overkampingsproef en met een eerdere tweede plaats was dat genoeg voor de gouden medaille! Evy van Mensvoort reed met haar Gribaldi-afstammeling Wim 2 correcte proeven met mooie scores wat haar een 2e plaats in de einduitslag opleverde. Rowie Rooth met Jive O reed een gewaagde eerste proef waarmee ze in haar ring bovenaan stond. Helaas moest zij in de tweede proef genoegen nemen met een 4e plaats maar alsnog een bronzen medaille in de wacht gesleept! Succes in Ermelo dames!

Klasse L2
Wat een topscores voor Joyce Wever met haar prachtige paard Duke d’Artagnan K (v. Dankeschön) in de klasse L2! De eerste proef won zij met ruim 74% en de 2e proef met bijna 78%. Deze monsterscores hielden de concurrentie op enige afstand, chapeau! Het zilver ging naar Chantal van Lanen die met haar stoere King Ve de eerste proef in haar ring overtuigend won en een mooie derde plaats veroverde in de overkampingsproef. De bronzen medaille was voor Jasmijn Schapendonk die haar elegante zware merrie Jacharel Vz had gezadeld. Wat een kwaliteit in deze rubriek!  

 

 

Geplaatst op: