Dikke scores tijdens regiokampioenschappen dressuur paarden

Op 12 en 13 juli vond bij De Develruiters in Heerjansdam de regiokampioenschappen dressuur voor paarden plaats. Maar liefst 66 dressuurcombinaties wisten er een startbewijs voor de Hippiade, de landelijke outdoorkampioenschappen volgende maand in Ermelo, te bemachtigen. Ook het team Horses 4 Heezen, dat de Teamdressuur Kür op Muziek won mag de regio Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de Hippiade. Kim Noordijk behaalde met de NRPS hengst D’Joep de hoogste totaalscore van maar liefst 75,792% en werd daarmee regiokampioen in de klasse M1. Als regiokampioenen werden dit weekend ook gehuldigd: Fransje van der Meer met Histaria in de klasse ZZ-L, Mara de Vries  met Icerole DVB in de klasse Z2, Shanika de Bruijn met El Chica in de klasse Z1, Jorian Stoppelenburg met Huub in de klasse M2, Emma van den Hooven met Severo in de klasse L2, Michelle de Bruijn met Jingaloo in de klasse L1 en Nicole Maat met Kenzy de la Tiny in de klasse B. Alle regiokampioenen ontvingen naast het kampioenslint,de beker en de felbegeerde KNHS Regio Zuid-Holland pin, mooie prijzen, toegangskaarten voor de Longines FEI Europese Kampioenschappen in Rotterdam.

Voor het eerst tijdens de outdoor regiokampioenschappen mochten alle combinaties in de klassen ZZ-L en Z2 een Kür op Muziek rijden. Daarmee werd het publiek getrakteerd op een mooi programma van  zeer uiteenlopende Küren afgewisseld met een interessante demonstratie van Kelly de Geus dressuurtraining aan de hand, “van basis tot piaffe”.

Fransje van der Meer en Histaria zetten zegetocht voort in klasse ZZ-L

Sinds het moment dat Histaria onder het zadel kwam bij Fransje van der Meer heeft de combinatie vele successen geboekt. In 2017 werd de combinatie bij de outdoorkampioenschappen regiokampioen in de klasse M1, in 2018 regiokampioen in de klasse Z1 en derde tijdens de Hippiade. Afgelopen winter werd de combinatie regiokampioen in de klasse Z2 en in Heerjansdam is er met een totaalscore van 73.061% aan deze indrukwekkende lijst de titel regiokampioen in de klasse ZZ-L toegevoegd. Reservekampioen werd Esmeralda Tol (Piershil) met L.A.W. Tol’s Denver. Behalve Fransje en Esmeralda mogen ook Tessa de Roon (Rockanje) met Fashion D, Albert Nap met Square A Global Star, Annemieke Hordijk-Wigmans met Faithfull Whisper, Japke Heerschap-Kramer met HelloKarla, Benth de Graaf met Goed-zo GP en Sidney Trimp met Gii Carla naar de Hippiade.

Fransje van der Meer met Histaria

Mara de Vries en Icerole DVB winnen afgetekend klasse Z2

In de klasse Z2 domineerde Mara de Vries met Icerole DVB zowel in de gewone proef als in de finale Kür op Muziek. De 6-jarige Elite merrie (Desperados x Painted Black) behaalde in beide proeven scores ruim boven de 70% en een totaalscore van 73,061%. Reservekampioen werd Robin Bernoski met de imponerende Invictus. Esther Roelofs behaalde met Blue Horse Zak afstammeling First Lady een derde plaats. Ook voor Irma van der Wal met Huvonia,  Nicol Avontuur met Hitch, Leonie Verdoold met Siebenstein en Michelle Wesdorp-Paulsen met Darco Polo B waren er startbewijzen voor de landelijke outdoorkampioenschappen.

Mara de Vries met Icerole DVB

Shanika de Bruijn wint klasse Z1

De uit Wateringen afkomstige Shanika de Bruijn behaalde met El Chica de overwinning in de klasse Z1. De combinatie die traint bij Danielle van Mierlo behaalde een score van 65,552%. Reservekampioen in de klasse Z1 werd Renee Dol met Ilestrerrika V.H.M. In deze klasse mogen ook Desiree Bambacht met Hephaistos, Mascha Zandvoort met Hopi Moki, Mariska Jolink – Vermeulen met Ferra de Jeu, Nikita van Velzen met Kiefer van het Goorhof, Fleur van ‘t Laar  met Heartbeat W.P. en Celine Molengraaf met Vlox de regio Zuid-Holland vertegenwoordigen op de Hippiade. 

Spannende strijd in de klasse M2

In de klasse M2 waren na de eerste proef de verschillen tussen de top 3 combinaties erg klein. In de finale proef reed Jorian Stoppelenberg met Huub duidelijk beter dan de rest en dat leverde de combinatie het kampioenslint in deze klasse op. Reservekampioen werd Kim Huizer met I am en derde werd TTC-talent Anna van Spreeuwenberg  met Ebony S. In deze klasse mag Zuid-Holland zelfs 10 combinaties afvaardigen naar de Hippiade. Ook Kim van Mil met Hercules, Manuella Bruijns met I am , Agnes Romijn met Square a Indy, Jasmijn Kraak met Vikings Hitch, Mascha Zandvoort met Icola, Robyn Schuurmans met Armani Carlos en Emelie Anink met Magico afgevaardigd voor Zuid-Holland naar de landelijke outdoorkampioenschappen.

Kim Noordijk en D’Joep domineren klasse M1

De hengst D’Joep toonde onder de ervaren amazone Kim Noordijk in Heerjansdam in beide proeven zijn klasse, hetgeen scores van 75,00% en 76,583% en met 75,792% de hoogste overall score van dit regiokampioenschap opleverde. Vorig jaar was deze combinatie ook al verantwoordelijk voor de hoogste dagscore, toen in de klasse L1. Reservekampioen in deze klasse werd Mara de Vries met Proparn Julavanck PP. Annelie Hoekstra werd derde met Just Romance. In deze klasse mogen ook Chris Epskamp met Rinus van de Meikade, Japke Heerschap-Kramer met Jenson Button, Celesta van der Laan met Just Me, Isabeau van Eijmeren met Hercules en Danny Huisman met Deep Purple naar de Hippiade. 

Emma van den Hooven wint met overmacht klasse L2

In beide proeven reed Emma van den Hooven de nog jonge in Oldenburg geregistreerde hengst Severo in de klasse L2 naar scores ruim boven de 70%. Een totaalscore van 74,250% zorgde dat de combinatie afgetekend de klasse L2 won. Laila Hanzouli werd met Chérie met 67,875% reservekampioen. Ook voor Trudy van Logchem en Kindly Summer was er een podiumplaats. Ilse Gianotten en Nina van de Kempenhoeve, Marie Kleinepier en Jasper -VI, Purdy van der Salm en Haribo van de Meerhoeve, Ailene Dessing en Gesincklaer, Eline Borst met Izaryke Sb en Henri Jacobsen met Verano mogen ook starten tijdens de Hippiade in de klasse L2. 

Michelle Reijm rijdt Jingaloo naar kampioenstitel in klasse L1

In de klasse L1 was de hoogste plaats op het podium en de kampioenstitel voor Michelle Reijm en Jingaloo. De combinatie eindigde in beide proeven op de eerste plaats en behaalde een totaalscore van 66,917%. Reservekampioen werd Anita Kuijpers – Vermeulen met Ivette. Ook in deze klasse mag Zuid-Holland de beste 8 combinaties afvaardigen naar de Hippiade. Demi van de Water en Invito, Inez van Waalwijk – van Doorn en Karperhoeve JIanco, Menno Kuiper en Igor, Jessica van den Bosch en Kyrona Waard, Zissely van Bercum en Defenitively Diva en Tess Verkade en Gameboy zullen komende maand in Ermelo zeker alles doen om de eer van de regio hoog houden. 

Nicole Maat imponeert met Kenzy de la Tiny in klasse B

In de klasse B was er dit regiokampioenschap ook een afgetekende winnaar. Met scores van 72,083% en 70,833% en een totaalscore van 71,458% staken Nicole Maat en Kenzy de la Tiny met kop en schouders uit boven de overige deelnemers in de klasse B. Op een tweede plaats eindigde met 65,792% Denise Hoogeveen met Amigo. Ook Jan Willem van Gilst en Irone, Zissely van Bercum met Kyria Kadanze, Romy van der Ende en Zieterma, Aypril Hoogstrate en Dom Perignon, Dana Zajdenband en Kattolin HB en Annemarije Spreksel met Jackson gaan komende maand namens onze regio naar de Hippiade. 

Afdelingsdressuur: Horses 4 Heezen met spetterende Songfestivalkür naar Hippiade

Het viertal van Horses for Heezen had in de ZZ-L Kür geen concurrentie van andere teams.  Met hun spetterende Eurovisie Songfestival Kür mag dit viertal tijdens de landelijke kampioenschappen voor Zuid-Holland strijden in de klasse ZZL.

 

Horses for Heezen

“We hebben vooral in het belang van het paardenwelzijn gekozen voor een andere opzet van het programma dit jaar en daarnaast ervoor gekozen om alle combinaties in de klassen Z2 en ZZ-L een kür te laten rijden. We hebben daar zeer positieve reacties op gehoord,” zegt Diana Dessing, bestuurslid wedstrijdzaken. “Er is ook ontzettend goed gereden dit kampioenschap. Maar liefst 5 combinaties en ons Kür viertal hebben ruim boven 70% gereden. Dat is ontzettend knap en veelbelovend voor de Hippiade. Het was ook weer twee weekenden lang tiptop voor elkaar hier bij de Develruiters in Heerjansdam. Dank aan de organisatie en alle vrijwilligers!”

 De volledige uitslag van het regiokampioenschap dressuur paarden

Geplaatst op: