Hippiade 2019 van start met voltige

De Hippiade 2019 is van start gegaan. Als eerste waren het de voltigeurs die hun kunnen toonden. Roy Rogers 4, Aleksandra Mazinska en Heleen Brans, Dagmar en Moira Dekker en Renske van Schaik en Roxanne Zuiderduin-Ruigrok zijn de eerste kampioenen die vrijdag op het Nationaal Hippisch Centrum werden gehuldigd.

Renske van Schaik en Roxanne Zuiderduin-Ruigrok

De Hippiade Voltige ging van start met de klasse B voor teams en Pas de Deux in de klassen L tot en met Z. Dat betekende dat bijna 60 deelnemers, 17 paarden en 16 longeurs in actie kwamen op deze openingsdag.

In de klasse B was een mooi deelnemersveld met 10 teams. Kampioen werd Roy Rogers 4 met het ervaren en bekende voltige paard Rubin Royal in handen van Cynthia Danvers.

Ook het winnende duo in de Z-Pas de Deux kwam in actie op topper Rubin Royal. Dat waren Aleksandra Mazinska en Heleen Brans.

Aleksandra Mazinska en Heleen Brans

Bij de M Pas de Deux ging het kampioenslint naar Dagmar en Moira Dekker met Golden Wonder en aan de longe Maurits de Vries. Bij de Pas de Deux klasse L ging de titel naar Renske van Schaik en Roxanne Zuiderduin-Ruigrok.

Dagmar en Moira Dekker

Foto's door Marielle van Dijk

Geplaatst op: