Hoe selecteer ik me voor de Indoorkampioenschappen?

Wil je meedoen aan de KNHS Indoorkampioenschappen? Hieronder wordt uitgelegd hoe de selectieprocedure werkt en waar je met vragen terecht kunt.

Dressuur klasse B t/m ZZ-Licht

Wil je meedoen aan de KNHS Indoorkampioenschappen in de klasse B t/m ZZ-Licht? De eerste stap is meedoen aan de selectiewedstrijden in jouw kring of regio. Via deze selectiewedstrijden kun je je vervolgens plaatsen voor het kring- en/of regiokampioenschap en daarna misschien wel het KNHS Indoorkampioenschap. Lees hieronder de meest gestelde vragen:

Rij je in een kleinere regio die niet in kringen is onderverdeeld, dan kun je je via de selectiewedstrijden meteen plaatsen voor het regiokampioenschap.

  • Op MijnKNHS.nl en op de website van jouw regio staat wanneer de selectiewedstrijden zijn. In MijnKNHS.nl staan ook de bijbehorende vraagprogramma's.
  • Neem voor vragen over de selectiewedstrijden rechtstreeks contact op met de kring of regio. De contactgegevens van de regio's staan onderaan deze pagina. 
  • Hoeveel combinaties een regio vervolgens mag afvaardigen naar het KNHS Indoorkampioenschap staat in de verdeelsleutel.

Sommige regio's zijn zo groot dat ze onderverdeeld zijn in kringen. In dat geval rij je eerst de selectiewedstrijden voor het kringkampioenschap, vervolgens eventueel het kringkampioenschap zelf en daarna het regiokampioenschap.

  • Op MijnKNHS.nl staat wanneer de selectiewedstrijden voor de kring- en/of regiokampioenschappen zijn. Neem voor vragen over de selectiewedstrijden contact op met je kring en/of regio. 
  • Hoeveel combinaties er naar het kringkampioenschap, het regiokampioenschap en het KNHS Indoorkampioenschap mogen staat in de verdeelsleutels. Let op: de verdeelsleutels voor afvaardiging van de kringkampioenschappen naar de regiokampioenschappen worden door de regio gepubliceerd en niet door de KNHS. 

De bepalingen voor deelname aan de regio- en/of KNHS-kampioenschappen staan in het kampioenschapsreglement. Lees altijd voor je start dit reglement door.

Voor deelname aan de KNHS Indoorkampioenschappen geldt over het algemeen het volgende:

  • Een combinatie mag tijdens regio- en/of KNHS Indoorkampioenschappen slechts in één klasse per discipline uitkomen. Dit is de hoogste klasse waarin/het hoogste niveau waarop de combinatie in de periode tussen 1 oktober 2016 tot aan het regiokampioenschap uitgekomen is.
  • Starten in een hogere klasse/ op een hoger niveau voorafgaand aan het regiokampioenschap is niet toegestaan.
  • Wanneer gestart is in een hogere klasse/ op een hoger niveau (dit geldt voor reglementaire, onreglementaire en hc-starts) is men niet meer startgerechtigd in de lagere klasse op de kampioenschappen.

Voor het indoorseizoen geldt de datum vanaf 1 oktober.

In de verdeelsleutels staat hoeveel combinaties er aan een kampioenschap mee mogen doen. Er zijn twee verdeelsleutels: eentje voor afvaardiging van de kring naar de regiokampioenschappen en eentje voor afvaardiging van de regio naar de Hippiade. Lees meer over de verdeelsleutels.

Neem voor vragen over de kring- en/of regiokampioenschappen contact op met de betreffende kring of regio. 

Dressuur klasse ZZ-Zwaar t/m Lichte Tour (subtop)

De selectiewedstrijden voor het KNHS Indoorkampioenschap dressuur in de klasse ZZ-Zwaar en Lichte Tour zijn in november, december en januari. Per weekeinde zijn er drie locaties die een selectiewedstrijd organiseren. Als combinatie mag je per weekend op maximaal 1 selectiewedstrijd starten. Zit de locatie vol, dan kun je meedoen op een andere locatie. Dubbel inschrijven is niet toegestaan. Bekijk hier de volledige selectieprocedure (PDF). Inschrijven kan via MijnKNHS.nl en daar wordt 1 week voor de wedstrijd ook de startlijst gepubliceerd.

Tussenstand subtopselectie
De tussenstand van de subtopselectie staat bij de startlijsten.