Nieuws over de kampioenschappen

Het vraagprogramma voor de Hippiade dressuur en springen is zojuist gepubliceerd. In het vraagprogramma staat hoe het kampioenschap wordt verreden.

Geplaatst op:

Het wedstrijdseizoen bij endurance is op 11 maart begonnen in Ysselsteijn. Inmiddels zijn de eerste wedstrijden verreden en dus is het tijd voor een overzicht van wie op dit moment in aanmerking komt voor een startbewijs op de Hippiade.

 

Geplaatst op:

De data van de KNHS Indoorkampioenschappen 2018 zijn bekend. Zet de volgende data in je agenda! Dressuur3 en 4 maart 2018 − Dressuur ZZ-Zwaar t/m Grand Prix9 en 10 maart 2018 − Dressuur pony’s16 en 17 maart 2018 − Dressuur paardenMeer informatie over de dressuurkampioenschappen Springen23 maart 2018 − Springen pony’s klasse B24 maart 2018 − Springen pony’s klasse L t/m ZZ30 ...meer

Geplaatst op:

De kampioenschapsbepalingen voor dressuur. springen en mennen zijn bekend. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

Geplaatst op:

Met een razendsnelle barrage heeft Ellen Zwijnenberg met Boncetto het KNHS Indoorkampioenschap in het ZZ-springen gewonnen. Daarmee is zij de laatste winnares  van de KNHS Indoorkampioenschappen 2017. Zilver ging naar Lennard de Boer met Ewinita, brons was voor Angela van Daatselaar met Hilandra de la Vie.

Geplaatst op:

Met elf combinaties in de barrage van het KNHS Indoorkampioenschap Z-springen moest het wel hard gaan in de barrage. Lennard de Boer deed dat het beste met zijn scherpe Falanita. Met een flink basistempo en korte wendingen bleef hij de concurrentie voor in de Pikeur prijs. Zilver ging naar Nick van den Broek met Bosch Blue HBC, brons naar Veronique Morsink met Celina Z.

Geplaatst op:

Wilfred Harke is de nieuwe KNHS Indoorkampioen M-springen. In Ermelo reed Harke zijn zesjarige paard Quatre Bras als laatste starter in de barrage zeer sterk rond in de Nederlandse Loterij prijs. Laura Slager won met La Serena zilver, Ilse Tolboom met Everton brons.

Geplaatst op:

De zestienjarige Britt van Erp uit Boekel won vanmorgen met overmacht de titel in het KNHS Indoorkampioenschap springen klasse L. Met de Concorde−nakomeling Pearl JB was de amazone van rijvereniging Rutger van Herpenruiter de reservekampioen 3,5 seconde te snel af in de barrage van de Pavo prijs.

Geplaatst op:

In het laatste weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen is Philippe Houtackers met Very Nice afgetekend kampioen geworden in het B-springen voor paarden. De 13-jarige ruiter ontving van juryleden Ehrens en Vos 89,5 punten voor zijn rijstijl. Anouk van den Brink en Ivo Steeghs wonnen zilver en brons in de PK International prijs.

Geplaatst op:

“Ik ben nu heel blij. Vorig jaar op de Hippiade lukte het net niet. Daar baalde ik enorm van. Nu is het gewoon top. Dit is alles wat ik nog wilde en nu is het goed.” Enola Mulder won als outsider met een sterk gereden wedstrijd en fantastische barrage het kampioenschap in de koningsklasse ZZ, DE en liet internationals Elize van der Mheen en Pam Nieuwenhuis achter zich.

Geplaatst op: