Nieuws Indoorkampioenschappen

Voor iedereen die niet live op het evenement aanwezig kan zijn hebben wij een fijne oplossing. In samenwerking met @ClipMyHorse.TV wordt de complete wedstrijd live en gratis uitgezonden. Bekijk de gratis livestream via http://www.clipmyhorse.de/nl/live

Met een razendsnelle barrage heeft Ellen Zwijnenberg met Boncetto het KNHS Indoorkampioenschap in het ZZ-springen gewonnen. Daarmee is zij de laatste winnares  van de KNHS Indoorkampioenschappen 2017. Zilver ging naar Lennard de Boer met Ewinita, brons was voor Angela van Daatselaar met Hilandra de la Vie.

Geplaatst op:

Met elf combinaties in de barrage van het KNHS Indoorkampioenschap Z-springen moest het wel hard gaan in de barrage. Lennard de Boer deed dat het beste met zijn scherpe Falanita. Met een flink basistempo en korte wendingen bleef hij de concurrentie voor in de Pikeur prijs. Zilver ging naar Nick van den Broek met Bosch Blue HBC, brons naar Veronique Morsink met Celina Z.

Geplaatst op:

Wilfred Harke is de nieuwe KNHS Indoorkampioen M-springen. In Ermelo reed Harke zijn zesjarige paard Quatre Bras als laatste starter in de barrage zeer sterk rond in de Nederlandse Loterij prijs. Laura Slager won met La Serena zilver, Ilse Tolboom met Everton brons.

Geplaatst op:

De zestienjarige Britt van Erp uit Boekel won vanmorgen met overmacht de titel in het KNHS Indoorkampioenschap springen klasse L. Met de Concorde−nakomeling Pearl JB was de amazone van rijvereniging Rutger van Herpenruiter de reservekampioen 3,5 seconde te snel af in de barrage van de Pavo prijs.

Geplaatst op:

In het laatste weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen is Philippe Houtackers met Very Nice afgetekend kampioen geworden in het B-springen voor paarden. De 13-jarige ruiter ontving van juryleden Ehrens en Vos 89,5 punten voor zijn rijstijl. Anouk van den Brink en Ivo Steeghs wonnen zilver en brons in de PK International prijs.

Geplaatst op:

“Ik ben nu heel blij. Vorig jaar op de Hippiade lukte het net niet. Daar baalde ik enorm van. Nu is het gewoon top. Dit is alles wat ik nog wilde en nu is het goed.” Enola Mulder won als outsider met een sterk gereden wedstrijd en fantastische barrage het kampioenschap in de koningsklasse ZZ, DE en liet internationals Elize van der Mheen en Pam Nieuwenhuis achter zich.

Geplaatst op:

“Ik kocht haar zelf ongezien op Marktplaats. Ze stond er nog maar tien minuten op”, vertelt Gerrit Veenstra trots, nadat hij met zijn zevenjarige Funky met gemak de titel in de klasse Z, categorie DE won. “Ze verdiende het om te winnen. Funky is heel goed, een toppony. Ze maakt zelden een fout.”

Geplaatst op:

Vorig jaar veroverden Saskia Brinkman en Hentel de titel in het springen klasse M, categorie C. Vandaag was de combinatie de beste in de barrage van de klasse Z, categorie C. Kimberly van der Sanden eindigde met Yellow Surprise als tweede, Hilde Veenstra en Kentucky werden derde.

Geplaatst op:

“Ik denk omdat we zo ervaren zijn samen”, verklaart Eline Slager de titel in de klasse M, DE. “Tomboy is een toppony. We hebben al zo veel gewonnen samen.” Hoewel Tomboy al 18 jaar is en misschien wel de kleinste in de barrage, was hij bijna vijf seconden sneller dan de rest.

Geplaatst op:

Stormkracht 9 leek het wel bij Sophie van Tol en Storm in de laatste barragerit in de klasse M, categorie C. Met veel risico reden ze de lange lijn naar de laatste oxer. “Ik wilde winnen. Ik zie wel of hij springt, dacht ik.” Het was goed voor goud.

Geplaatst op: